10 najlepších darčekov za vysvedčenie

Vysvedčenie je pre každého malého žiačika dôležitým míľnikom, kedy po pol roku tvrdej práce dostáva pochvalu za svoje úsilie a výsledky v škole. Vhodnou odmenou za dobré vysvedčenie môže byť aj darček, ktorý určite poteší každé detské srdiečko. Dovolili sme si preto zostaviť zoznam 10 najlepších darčekov za dobré vysvedčenie. Snažili sme sa pri tom zohľadniť rôzne záujmy, povahy, vek aj pohlavie detí tak, aby ste mohli vybrať ten najlepší darček pre svoje dieťa. 

darcek_za_vysvedcenie_small

 

 Na úvod zopár všeobecných tipov:

  • Pri výbere darčeka zohľadňujte skutočné záujmy dieťaťa - čo ho baví, ako rado trávi čas? Darček, ktorý bude v súlade so záujmami dieťaťa bude mať najväčší úspech
  • Prihliadajte na vek dieťaťa - to, čo vaše dieťa dokázalo potešiť v 6 rokoch sa mu nemusí páčiť v 8 rokoch. 
  • Preferencie darčekov sa u detí menia aj v závislosti od triedneho kolektívu. Niekedy sú v škole populárni Pokémoni a vaše dieťa ich preto bude chcieť tiež. Pýtajte sa ako deti trávia čas počas prestávok, aké sú témy ich hier a malých dobrodružstiev.
  • Netlačte na “edukatívny charakter” darčeka. Dieťa sa v škole vzdelávalo každý deň, nepotrebuje dostať dar, ktorý je opäť zameraný na vzdelávanie. Doprajte mu niečo, čo ho poteší a pri čom si od školy dokonale oddýchne. 

Tipy na darčeky za vysvedčenie:

1. Figúrka z obľúbeného filmu alebo rozprávky

Každý školák už má svoje obľúbené knižné alebo filmové série. Poteší sa svojmu obľúbenému hrdinovi zo sveta Star Wars, Harryho Pottera, Spidermana či Disney univerza.

.
.

2. Stavebnica na zábavu počas dlhých zimných večerov

Stavebnice sú dlhodobo obľúbené nielen u analyticky zameraných detí, ale potešia aj kreatívcov, ktorí si vďaka nim otestujú svoje šialené nápady z ríše fantázie. Populárne sú magnetické stavebnice Magical Magnet z ktorých si deti dokážu skonštruovať ploché aj 3D štruktúry a dokonca aj vozidlá. Veľmi obľúbené sú aj plastové stavebnice na stavbu veľkého domu, hradu alebo základne, ktoré deťom umožnia postaviť skutočnú konštrukciu budovy. Zakryte takúto konštrukciu veľkou dekou a vznikne vám parádny bunker pre dieťa a jeho kamarátov! 

.
.

3. Skateboard alebo kolobežka?

Na teplejšie počasie a častejší pobyt vonku sa môžete pripraviť aj darčekom v podobe skateboardu alebo kolobežky. Ak má vaše dieťa rado pohyb a dobrodružstvá na kolesách, bude skateboard alebo kolobežka tým pravým darčekom za polročné vysvedčenie.

.
.

4. Puzzle pre bystré hlavičky

Ak s deťmi radi trávite spoločný čas pri skladaní puzzle, určite ich potešíte skladačkou s motívom ich obľúbeného filmu či hrdinu. Malí fanúšikovia Harryho Pottera, Disney rozprávok alebo komiksových hrdinov si po zložení 1000-kusového puzzle môžu obrázok aj zarámovať a zavesiť na stenu ako štýlový doplnok detskej izby.  

.
.

5. Batoh na detské dobrodružstvá

Výlety do mesta či do prírody budú s tým správnym batohom ešte zábavnejšie! Dievčatá obľubujú motívy s postavou Wednesday a svetom Harryho Pottera, pre chlapcov môžete zvoliť batoh s popkultúrnymi motívmi Star Wars, Naruto, Marvel či Sonic. Pred kúpou nezabudnite skontrolovať rozmery batohu, školáci potrebujú batohy s väčším objemom (výška cca. 40 cm).

.
.
.

6. Zberateľské kartičky

Ak máte doma malého zberateľa či zberateľku, nič ich nepoteší viac ako prírastok do ich zberateľského albumu. Populárne sú zberateľské karty Pokémon, ktoré sa dajú zakúpiť v cenovo dostupných booster packoch alebo prémiových sadách, ktoré obsahujú väčší počet kariet a v niektorých prípadoch aj ďalšie pomôcky k hre (krabičky, kocky, žetóny atď.). 

 

 7. Kamoška Barbie

Bábiku Barbie milujú celé generácie dievčat, no s príchodom rovnomenného filmu sa stala ešte väčším fenoménom, ktorý zasiahol aj vyššie vekové kategórie dievčat. Najlepšie na Barbie je to, že môže byť čímkoľvek - lekárkou, právničkou, kozmonautkou, či hudobnou hviezdou. 

 

 8. XXL domček pre bábiky

Staršie dievčatá radi trávia čas pri rolových hrách - simulácii života dospelákov. Najčastejšie pritom simulujú práve život v domácnosti, keďže sú jeho svedkami každý deň. S veľkými XXL domčekmi (122 cm) budú môcť ubytovať nielen všetky svoje bábiky, ale pozvať na hranie aj kamarátky a zmysluplne tak stráviť čas rozvíjaním sociálnych zručností mimo obrazoviek. Päťposchovodé XXL domčeky sa navyše dodávajú plne vybavené miniatúrnym nábytkom a LED pásikom, vďaka ktorému budú krásne svietiť ako skutočné domy! Minimálna výška podlahy je 34 cm, čo znamená, že do domčeka sa zmestia aj Disney princezné a klasické bábiky Barbie

.

9. Pištoľ na penové šípky

Užite si s deťmi adrenalínovú zábavu vďaka pištoliam Blaze Storm, milujú ich všetci! Neškodné ostreľovanie protivníka je zdrojom nekonečnej zábavy, pohybu, schovávačiek a veľkých víťazstiev! Výborné aj ako pomôcka do kolektívu, deti sa zaručene zahrajú a vybehajú aj bez vašej pomoci. Zásah penovým projektilom navyše nie je bolestivý, hra je bezpečná a pomáha rozvíjať strategické myslenie, ako aj koordináciu oko-ruka

 

10. Guličková dráha pre fajnšmekrov

Spacerail je fosforeskujúca guličková dráha pre deti, ktoré sa neboja výziev. Celá konštrukcia je vyrobená z kovu, plastu a rybárskeho vlasca. Zložením všetkých prvkov dohromady nakoniec vznikne obrovská dráha, po ktorej sa pohybujú kovové guľôčky až kým sa nedostanú k výťahu, ktorý ich vyvezie na vrchol konštrukcie, kde sa zábava začína odznova. Ideálny darček pre každé dieťa, ktoré má rado veľké guličkové dráhy a rado experimentuje s rôznymi tvarmi a štruktúrami dráh podľa vlastnej fantázie.

.

Prajeme vám príjemný nákup a krásne chvíle so svojimi deťmi!