6 tipov na vianočné darčeky pre chlapca + bonus: List Ježiškovi

Pre dievčatká sme vyberali darčeky v minulom článku. Teraz sa sústredíme na malých fešákov, ktorí túžobne snívajú o darčekoch pod Vianočným stromčekom. Na tie si musia ešte chvíľu počkať, no nastal čas napísať list pre Ježiška. Prehovoriť chlapčeka, aby vzal do rúk ceruzku môže byť niekedy ťažšie. Na písanie zoznamu želaní sa však teší každé dieťa. A s našim Listom pre Ježiška vám to pôjde ešte radostnejšie.

                                       chlapček číta pri strome 

Tipy na vianočné darčeky pre chlapca

  1. Keď budem veľký, budem....


Skúste si spomenúť čím všetkým ste chceli byť. Či už ste túžili byť baletkou, pilotom alebo zverolekárom, naše deti sú na tom rovnako. Majú svoju predstavu o tom, čo budú robiť až vyrastú. Či už chce byť váš chlapček požiarnikom, lekárom, opravárom, alebo vedcom, práve Vianoce sú ideálny čas, kedy sa sen premení na realitu.

Požiarnicka helma pre chlapcovSELECTA DOKTORSKÝ KUFRÍKB&D Taška s náradím pre chlapcaDetský kovový mikroskop

  1. Do nekonečna a ešte ďalej

 

Viete ako urobíte radosť vášmu drobcovi aj manželovi? Darujte im autíčko na diaľkové ovládanie:

  • Budúcich hasičov zaujme 50 cm dlhé hasičské auto so svetelnými a zvukovými efektmi, výsuvným rebríkom a funkčnou hasičskou striekačkou.
  • Ak vášho drobca neviete dostať zo stavby a trávite čas pozorovaním stavebných strojov, doprajte mu vlastný žeriav. Najlepšie taký, ktorý sa dokáže otáčať, jeho výšku možno nastaviť a do otvorenej kabíny môže chlapček vložiť postavičku.
  • Funkčné realistické modely CLAAS, napr. traktor so svetlom vyrábaný v mierke 1:16 zaujme veľkého i malého chlapa plnou funkciou riadenia a ovládania.
  • Samozrejme, ak píšeme o autíčkach, nemôžeme zabudnúť na najrýchlejšie auto zo všetkých, bleskového McQueena.

 

Žeriav Giant Crane 100cmTRAKTOR CLAAS NA DIAĽKOVÉ OVLÁDANIE SO SVETLOMRC Cars 3 Blesk McQueen Crazy Crash

  1. Milujeme rýchlosť

 

Vravíte si, že autíčok už máte toľko, že ich nemáte kam dávať? Zaparkujte ich do garáže , alebo rozbehnite na dráhe.

  • Malých policajtov, či záchranárov očarí 3 poschodová Záchranná stanica  s manuálnym výťahom, čerpacou stanicou a
  • Väčší chlapci neodolajú policajnej naháňačke.
  • Riešenie máme aj pre rušňovodičov. Drevenú vláčikovú dráhu dodávanú so stolíkom . Netreba ju stále stavať a rozkladať a domov pod ňou nájdu menšie hračky

 

Creatix Záchranná stanica + 5 dopravných prostriedkovDrevená vláčiková dráha so stolom

  1. Kto sa hrá, nehnevá

 

Stavebnice a spoločenské hry milujú deti všetkých vekových kategórií, bez ohľadu na pohlavie. Sú darčekom, ktorým určite nič nepokazíte. Musia však byť určené pre správnu vekovú skupinu. Nechajte sa inšpirovať našim krátkym zoznamom zoradeným podľa veku:

Darčeky pre deti od 3 rokov:

  • Precvičte si spolu s drobcom jemnú motoriku pri stavaní dominových kociek  do ľubovoľnej zostavy. Ak sa vám podarí múrik postaviť bez toho, aby spadol, odmenou vám bude zazvonenie zvončeka.
  • Vytvorte farebný trojrozmerný svet pomocou magnetickej stavebnice Magformers , ktorá umožní deťom tvoriť 3D objekty a rozvíjať kreativitu.
  • Učte sa hrou. Hra Krtko a počasie je výborným spôsobom ako drobcom objasniť zmeny počasia. Pomocou kariet si precvičia pamäť a predstavivosť. Hra zaujme i starších súrodencov, ktorým pomôže zorientovať sa v ročných obdobiach.
  • Baví vášho potomka navliekanie korálikov? Nie, nie je to len pre dievčatá! Hra Navleč to a nečakaj (19) spočíva v navliekaní guľôčok na povrázok podľa predlôh. Učí deti farby, umožňuje trénovať jemnú motoriku a chápať usporiadanie predmetov v priestore.

 

Dominová dráha ZvončekMAGNETICKÁ STAVEBNICA MAGFORMERS 30 KS

Darčeky pre deti od 5 rokov:

  • Malí konštruktéri si môžu vytvoriť lokomotívu, vagón, lietadlo, či motocykel z drevenej stavebnice .
  • Vynálezcov zaujme guľôčková dráha tvorená šmykľavkami, špirálami, ozubenými kolesami, či lievikmi, pri stavbe ktorej si drobec natrénuje logické myslenie i priestorovú predstavivosť. Po hotovej, vlastnoručne poskladanej dráhe stačí spustiť guľôčky a sledovať kúzelnú cestu.
  • Ak chodíte radi na výlety, asi ste už boli v skanzene. Firma Walachia priniesla drevené stavebnice, z ktorých si spolu s vašim chlapčekom môžete vytvoriť hrad, dedinku v podhradí či skanzen. Na začiatok vyskúšajte napr.mlyn .
  • V dnešnej dobe playstationov, tabletov a mobilov sa zabúda na klasické doskové hry . Ukážte deťom, ako ste trávili čas v ich veku. Naučte ich hrať šach či dámu, zahádžte si kocky, alebo súperte v Človeče, nehnevaj sa.
  • Máte doma prváčika. Práve na neho čaká hra Slabiky v domine . Keď budete spolu skladať dominové kocky, precvičí si čítanie i slabikovanie a bude mať veľkú radosť, že vás porazil.

 

Slabiky v domineGuličková dráha Marble run s výťahom QuercettiHEROS Constructor Lokomotíva

Keď píšeme o stavebniciach a spoločenských hrách, musíme spomenúť nezabudnuteľné hračky z detstva nášho i našich rodičov, akými Futbal , či stavebnica Merkur nepopierateľne sú. Veď je to klasika, overená desiatkami rokov.

                                                 Fotbal štandardMerkur mlyn

 

  1. Pripraviť sa, pozor, štart


Najskôr sa nechce obliecť a odísť z domu. Keď už je vonku, nechce sa mu isť dnu. Dostať dieťa z domu je boj. Deti však pohyb milujú. Určite im zažiaria očká, keď pod stromčekom nájdu kolobežku s obľúbeným motívom . Keď zistia, že ich kolobežka je úžasná, lebo kolieska sa môžu vymeniť za klzáky, nepustia ju viac z ruky. Je váš drobec na kolobežku primalý? Vyskúšajte odrážadlo, ktoré možno jednoducho zmeniť na kolobežku .

KOLOBEŽKA SNOW SCOOTER 2V1Smoby Kolobežka 2v1 modrá

Ak sa váš chlapček s kolobežkami nekamaráti a bezpečnejšie sa cíti na stabilnejšom dopravnom prostriedku, darujte mu  šliapací traktor s nakladačom a vlečkou . Na prechádzke zasneženou krajinou sa bude cítiť ako pretekár na aerodynamických boboch s volantom, ktoré si určite zamiluje i starší súrodenec.

ŠLIAPACÍ TRAKTOR 2040N CLAAS ARION 410 S NAKLADAČOM, RÝPADLOM A VLEČKOUHAMAX SNO ACTION

  1. Hurá do školy


Žiadne dieťa sa tak nepoteší školskej taške , ako to, ktoré do školy ešte nechodí. Obdobie posledného ročníka v materskej škôlke je pre predškoláčika plné očakávaní, aké to bude v škole. Práve preto je školská taška ideálnym darčekom pod Vianočný stromček. Budúci školáčik ju bude hrdo nosiť po byte, všetkým ju pyšne ukazovať a tešiť sa  na prvý školský deň.

                                                                                  

                                                             ŠKOLSKÝ MALÝ SET LIM 8 B