Viete prečo sú Bábiky obľúbenou hračkou dievčat ?

Bábiky sú od nepamäti obľúbenou hračkou dievčat. Hra s bábikou bola dlhé obdobie určená len pre dievčatá. Dnes už však neplatí, že hra s bábikami je výlučne dievčenskou hrou. Hra s bábikou ponúka aj pre chlapca tvorivé momenty, rozvíja jeho fantáziu, pomáha mu prejaviť emócie. Pri starostlivosti o bábiku, pri vyzliekaní, obliekaní i česaní si deti aktívne cvičia motoriku. Hra s bábikou prináša pre dieťa cenné skúsenosti. Dieťa pri nej kopíruje správanie dospelých, a odzrkadľuje prežité emócie. 

                     phoca_thumb_l_30212_07                                                                                                                                                                                                                          

V období rozvoja vlastnej tvorivosti a záujmu o ručné práce je bábika vhodným objektom na skúšanie modelov mladej návrhárky alebo pri hre na školu bábiky poslúžia ako žiaci. Pre mnohých sa bábiky stanú spoločníčkami po celý život a pohľad na krásnu kolekciu poteší v každom veku. Pri kúpe je veľmi dôležitý vek obdarovaného dieťaťa, pre detičky do 3 rokov odporúčame bábiky bez vláskov, veľkosťou menšie a ľahké bábiky, aby manipulácia s bábikou nebola pre dieťa náročná. Deti obľubujú aj bábiky, ktoré môžu kúpať.

Bábiky sú vhodným spoločníkom pri zaspávaní, cestovaní alebo pri odlúčení od mamy, dieťaťu poskytujú pocit istoty a bezpečia. Pre staršie deti sú zaujímavé interaktívne bábiky, ktoré svojimi funkciami imitujú správanie bábätka.                                                       

Hra s bábikami patrí do detského sveta , obohacuje ho o rôzne aktivity, tvorivé prvky a nesporne prináša radosť z hry.