Hity tohtoročných Vianoc nepotrebujú batérie. U dieťatka rozvíjajú inteligenciu a kreativitu

Tento rok sme počítače a telefóny používali viac, ako kedykoľvek predtým. Niet sa preto čomu čudovať, že túžime po tichu, pohode a zážitkoch bez elektronického šumu. Práve preto sú top hračky týchto Vianoc bez káblov, batérií a internetového pripojenia. Sú to hračky, ktoré naučia našich drobcov aj nás, že spoločná zábava s tými, ktorých milujeme, je tým najkrajším darčekom.

1. Hra školou

je séria edukačných hier pozostávajúcich z kartičiek. Vďaka nim sa deti učia logicky uvažovať, rozvíjajú svoju slovnú zásobu, trénujú si postreh, pozorovacie i kombinačné schopnosti. Každá hra je zameraná na inú tému, čo umožní malým zvedavcom učiť sa veci hravou formou. Nás, rodičov, určite poteší, že hry sú cenovo dostupné.

Nájdi maminku 

Každý má svoju maminku. Výnimkou nie sú ani zvieratká. Úlohou dieťatka je zistiť, kde sa mamina malého zvieratka schovala. V hre určenej pre najmenšie detičky (od 2 rokov) musia drobci spájať kartičky zvieracích mláďatiek a dospelých zvieratiek.

Cena: 8,60 €

                                                                         

                                                                          najdi_maminku (1)

Farbičky 

Výborná hra, ktorá deti od 3 rôčkov učí, že všetko okolo nás je tvorené kombináciou farieb. Vďaka hre Farbičky si drobci začnú uvedomovať, že psík nie je iba biely, ale že má čierny ňufáčik a ružový jazyk a že na zelenom stromčeku nájdeme tiež zožltnutý list, či hnedé vtáčie hniezdo. Farbičky získali 3. miesto v súťaži Hračka roku 2018.

Cena: 8,60 €

                                                                         farbicky

Príbehy 

Ak máte doma malého, stále rozprávajúceho človiečika, táto hra je pre neho ako stvorená. Vďaka 48 dvojdielnym kartičkám môže popustiť uzdu svojej fantázii a vymýšľať do sýtosti. Hra je však výborná i pre drobčekov, ktorým sa rozprávať veľmi nechce. Spájanie kartičiek ich inšpiruje k prerozprávaniu príbehov. Hra je vhodná pre detičky od 4 rokov.

                                                                          pribehy

Správny čas 

spoznávať čas zábavnou formou je ľahšie. Úlohou dieťatka je spájať obrázky s hodinami s digitálnym časovým údajom. Ak drobcovi pomôžete, pri najbližšej návšteve určite ohúri starú mamu či pani učiteľku. Poteší sa jej predškolák aj malý školáčik, keďže je určená pre deti od 5 rokov.

Cena: 8,60

                                                                          spravny_cas

Hravé zlomky

Robila vám matematika problémy? Pri hre Hravé zlomky vaša ratolesť zvládne rozdeľovanie bez najmenších problémov. Farebné kartičky umožnia deťom pochopiť, že zlomok nie je iba číslo, ale i časť celku. To im umožní ľahšie si zlomok predstaviť a lepšie ho pochopiť.  Hra je určená pre deti od 5 rokov.

Cena: 6,50

                                                                         hrave_zlomky

2. Hubelino

Guľôčkové dráhy pre malých aj veľkých i logické hry kompatibilné s Legom prináša nemecký výrobca pod značkou Hubelino. Povedzme si o nich viac.

Guľôčková dráha Hubelino

poteší každého škôlkára i malého školáka. Jej farebné dieliky pohodlne vkĺznu do detskej rúčky a dajú sa ľahko spájať s kockami Lego Duplo. Potom je už iba na vašom vynálezcovi, akú dráhu pre guľôčku postaví. Či už sa bude riadiť priloženým návrhom alebo vlastnou fantáziou, určite sa zabaví na dlhý čas. Stavebnica rozvíja kreativitu, logické myslenie a zmysel pre detail.

Cena: od 31,48 €

                                                                                     hubelino

Guľôčková dráha Hubelino Pi

pre väčších školákov (od 8 rokov) je ideálna guľôčková dráha s názvom Hubelino Pi. Tá síce nehýri farbami, obsahuje však množstvo dielikov, s ktorými váš veľkáč dokáže vytvoriť tú najúžasnejšiu  a najstabilnejšiu dráhu, po ktorej sa guľôčka dostane až do cieľa. 

Cena: od 137 

                                                                                      hubelino_pi

Rozmanitosť, nápaditá konštrukcia, atraktívny dizajn, kompatibilita s klasickým legom a možnosť dokúpiť dieliky na rozšírenie dráhy  robí so stavebníc Hubelino a Hubelino Pi hračku, ktorá by nemala chýbať v žiadnej detskej izbe.

Hubelino Tangram

O tejto hre by sme mohli napísať, že zabaví deti na dlhý čas, rozvíja kreativitu a logiku a mnoho ďalších pekných a pravdivých vecí. No myslíme si, že najlepšie ju vystihne fotografia. A tak iba doplníme, že hra je vhodná pre malých aj veľkých mysliteľov (od 6 rokov) a sada obsahuje predlohy. Detskej fantázii sa však medze nekladú.

Cena: 25 eur €

                                                                         tangram

Hubelíno počítanie a Hubelíno abeceda 

privítajú vášho drobca vo svete písmen i čísel.  Obrázkové dieliky, ktoré možno spájať s Lego Duplo, umožnia drobcom pochopiť, že číslo nie je iba znak. Že pod trojkou sa skrývajú tri cukríky, guľôčky či autíčka. Abeceda, ktorá obsahuje až 120 kociek zasa našim ratolestiam umožní spoznávať písmená a tvoriť prvé slová.

Cena: 31,84 €

                                                                abecedahubelino_pocty

3. Spoločenská hra Sport&Fun

Čo by to boli za Vianoce, keby medzi darčekmi chýbala spoločenská hra. Táto je však naozaj výnimočná. Precvičí nielen vašu myseľ ale tiež telo. Hráči si totiž musia zapamätať sériu cvikov, napodobniť ich za presný čas a zbierať žetóny. Ten, kto získa pohár víťazov prvý, vyhráva kolo.  Tak smelo do toho. Kto bude vianočný víťaz u vás doma?

Cena: 11,40

                                                                               sport_and_fun