Spríjemnite si prípravy na Vianoce horúcou čokoládou s vanilkou a škoricou

Rok 2020 bol pre mnohých z nás jedným z najťažších. Preto si teraz zaslúžime pohodu, smiech a rozmaznávanie. A hoci si vieme predstaviť lepší program ako vianočné prípravy, skúste si tieto dni užiť. Do upratovania i pečenia zapojte drobcov i manžela, pustite si koledy či detské hity, spievajte, tancujte, bavte sa... A „štrngnite“ si pri tom lahodnou horúcou čokoládou.

                                                            horuca_cokolada_recept

Čo budeme potrebovať?

  • 600 ml mlieka,
  • vanilkový struk (môžete ho nahradiť 2 polievkovými lyžicami vanilkového pudingu),
  • paličku škorice,
  • 1 a ½ polievkovej lyžice kakaa,
  • ½ kávovej lyžice perníkového korenia,
  • 2 hrste polámanej čokolády,
  • smotana na šľahanie.

 

                                                          Horuca čokolada

Najlepšia horúca čokoláda: Ako na to?

Do hrnca dáme 500 ml mlieka, paličku škorice a perníkové korenie. Vanilkový struk rozrežeme po výške a vyškriabeme dreň. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kakao (prípadne i vanilkový puding). Keď mlieko začína vrieť, pridáme kakao a vanilku a 2 minúty povaríme. Po odstavení z plameňa rozmiešame v horúcom mlieku čokoládu. Nápoj nalejeme do pohárov, ozdobíme šľahačkou a posypeme postrúhaným  medovníkom.

                                                                   horuca_cokolada

Naše milé zákazníčky, milí naši zákazníci, chceli by sme vám popriať tie najkúzelnejšie Vianoce plné smiechu, zdravia a radosti. Želáme Vám, aby rok 2021 bol pre vás rokom pozitívnych zmien, splnených snov a krásnych zážitkov. Radi by sme vám tiež veľmi pekne poďakovali za podporu a pozitívne slová, ktoré nám každý deň dávali energiu. Sme radi, že sa Vám náš tovar páčil a že prinášal do vašich domovov radosť. Spravíme všetko pre to, aby to tak bolo i naďalej.

 

S láskou Vaše Slniečkovo